Мода

Модерните шапки на 21 век

Какви видове шапки носят дамите днес?

10.04.2013г. / 17 23ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Какъв е стилът ни, в какво настроение сме, какъв е вкусът ни – много често външният вид показва най-добре. Шапката е сред аксесоарите, които ни носят елегантност, стил и акцентират тоалета ни. Какви видове шапки носят дамите на XXI век?

Бомбе

Този вид шапки са сред най-разпространените и стават и за ежедневно носене, и за специални случаи. Предлагат се в най-различни цветове, шарки и десени и могат лесно да бъдат съчетани с всякакви дрехи. Има достатъчно широка периферия, за да предпазва и очите от слънцето.

Клоше

С формата си, наподобяваща камбанка, тази френска шапка, придава на дамата която я носи, старомоден, но много елегантен стил. На шапката могат да се пришият цветя или ленти за още по-голямо разнообразие.

Каубойска шапка

Типичната шапка, която не спираме да виждаме по американските филми за каубои и индианци. Високо дъно и широка периферия – „отвява“ ни силно на запад, създава впечатление за авантюристичен дух и дързост.

Свързани статии

Барета

Напоследък баретите са една от най-предпочитаните шапки през зимата. Пазят главата и ушите топли, но същевременно са елегантни, не много обемисти и семпли. Най-често изплетени от прежда, баретите са с ластик, за да се закрепват, и с по-широка част, която може да се носи отпусната на едната страна.

Трилби

Тази шапка много прилича на бомбето, но е с по-тясна периферия. По никакъв начин обаче не му отстъпва с шикозната си форма и универсалността си.

Викториански цилиндър

Връщайки се с много години назад във времето, с тази шапка сме задължени да се държим на ниво, да сме с подходящите дрехи и с високо повдигната брадичка (поне въображаемо). Невероятно ангажираща, но много красива и завладяваща.

Мини цилиндър

Това са от този тип шапки, които можем едва ли не да прикрепим към косата си с шнола. Това не е аксесоар, който ще ви спаси от светлината или топлината, но пък ще допълни тоалета ви с щипка вкус и закачка.

Коментирай