шапки

Видове шапки

Видове шапки

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
  1. Какво е шапка?
  2. видове
  3. Съвети за избор

Обичаят да затваря косата не само в топлото, но и през лятото, дойде при нас от дълбините на вековете. Веднъж носено или отстраняващо капачката има магическо значение. Жена с шал, шапка или шапка на главата си се смяташе за „покрита“, защитена от мъж.

Един мъж, който свали шапката пред някой, му показа уважение и подчерта своята зависимост.

Какво е шапка?

Капачката, като речник на руския език, извлечена от френски, на свой ред, заимствана от латински. Това означава прическа, предназначена да бъде носена от възрастни и деца от двата пола. В повечето случаи капачката се отнася за топлата опция, въпреки че има и леки, летни шапки.

видове

Всички видове, модели и стилове на шапки са толкова разнообразни, че са доста трудни за изброяване, но всички те могат да бъдат класифицирани по няколко критерия.

  • По назначение: домакинство, специална цел (професионални, национални, религиозни, спортни).

Домашните шапки са шапки, които виждаме в обществото в ежедневието, включително специални случаи: шапки, шапки. Това са шапките с най-голям брой стилове.

Шапки за специални цели са шапки, които са включени в комплекта от професионални или спортни облекла. Като пример за професионални шапки може да се цитира:

  • академични квадратни шапки (шапки за висшисти);
  • качулка, балаклава, бескорик, шапка, фолио, шапки за различни видове войски;
  • камилавка, скуфия, митра, качулка, капело романо, тиара, галеро - шапки от представители на различни деноминации;
  • шапката, кокошник, намитка, аблавуха, шапка, шапка, тюрбан, хиджаб, каса, ярмулка, брил, фес, сомбреро - национални шапки;
  • каската на строителя, шапката на прислужницата, шапката на лекаря, шапките на главния готвач, които са вкоренените и лесно разпознаваеми атрибути на определена професионална дейност;
  • Каски, включително езда или колоездене;
  • маска за фехтовка;
  • шапка за ски;
  • козирка (козирка за голф);
  • Бейзболна шапка;
  • плувна шапка.
  • По сезонност: зимен, летен, демисезонен.

За зимните видове шапки могат да се включат шапки и шапки от плътни материали (филц, кожа, дебел или многопластов трикотаж). Летните шапки са предназначени предимно за защита от слънцето и за създаване на красив образ. Тези сортове включват Panamas, ажурни барета, леки шапки, леки капачки. Демисезонни модели са най-ценните и разнообразни по отношение на производствените методи и по смисъла на материалите, използвани за това и в смисъл на стилове.

  • По възраст: възрастни, деца, младежи.

Разбира се, постепенно понятията за уместността на моделите на децата за възрастни и обратно са все по-смесени. В момента и за дълго време вече възрастен Парис Хилтън, можете да видите детска шапка с уши и котка, бродирана с муцуна, но в същото време не може да се каже, че момичето изглежда някак смешно. По същия начин на фотосесиите изглеждат красиви дами в широки шапки и млади господа в цилиндри.

Друго нещо е, че такива възрастни шапки е малко вероятно да бъдат удобни за децата в ежедневието, особено с настоящия активен начин на живот.

Младежки шапки - междинна версия, която изглежда страхотно на хора от различни поколения, ако другите компоненти на изображението изглеждат съответно.В тази връзка, възрастните хора дори имат редица предимства пред младите хора: жена на 50+ изглежда забележително като жена в шапка, чорап и пухено яке за ски пътуване, въпреки че в други моменти тя се впечатлява с елегантността на класическия вид с шапката на воал.

Както и бейзболна шапка на мъж по време на риболов или кашмирово палто и строга шапка върху него по време на работното време на седмицата.

  • По материал: тъкани, кожи, от прежди, от други материали.

Какви просто не са направени шапките:

  • Тъкани - филц, кадифе, кадифе, руно, дънки, туид, трикотаж, памук, вълна. Стилът на тези шапки: всички видове шапки, барети, шапка, бандана, шапка-калъп, шапки с уши, каска, качулка, шапка, шапка.
  • Кожа - трудно е да се каже какъв вид кожени шапки не са направени (норка, астрахан, заек, овча кожа, куче, вълк, бобър, нутрия, папрат, сабъл, лисица, лисица, миеща мечка). Този раздел съдържа бомбардировач, ухо, шапка-гогол, кубанка, папак, боярка.
  • Прежди - трикотажни шапки, може би, един от най-честите сортове, позволяващи да се въплъщават най-разнообразните и фантастични идеи (традиционна вълна или вълна, мохер с коприна, букле и трева, прежда с пайети, спокоен монотонен или кървящ меланж). Трикотажни шапки: шапка, голяма плетка, трикотажна шапка, шапка с ревера, шапки с помпони от различни размери, тюрбан, шапка, шапка, шапка, шапка, шапка с шарки (ажурна, аран, украшение).
  • Други материали: сравнително традиционни (сламки, филц) и абсолютно непредсказуеми (от пера до пелени - от такива материали понякога се създават шапки и шапки за посещение на конни състезания).
  • Според метода на производство: бродирани, трикотажни, филцови, плетени.

Съвети за избор

Когато избирате шапка, трябва да се ръководите от редица практически и естетически съображения:

  • Универсални шапки за глава. В случай, че се нуждаете от специфична капачка за конкретен образ, тогава не трябва да става въпрос за универсалност. Ако си купите шапка, която, според вашата идея, ще трябва да се комбинира с максимума на вашите неща, тогава е по-добре да се замислите върху някакъв доста традиционен модел на спокойни тонове.
  • Удобство. Естествено, купувайки шапка, която не е прекалено удобна за един, например, тържествен повод, понякога може да се ръководите от безсмъртния израз "красотата изисква жертва". Въпреки това, ако ще прекарате много време в тази прическа, тогава трябва да подходите към неговия избор особено внимателно: изучете състава на материала, от който е направена шапката (например, ако сте алергични към вълна, не трябва да купувате прическа от този материал, особено ако се предполага, че той ще се движи ниско на челото си; Важното е и прилягането на капачката на главата (ако е прекалено хлабав, рискувате да го загубите, ако е прекалено стегнат и прекалено силно стиска главата, тогава ще изпитате постоянен дискомфорт).
  • Стил. Закупувайки много модерна шапка, трябва да помислите дали можете да издържите стила, в който е направен (забележете, не стила, а стила) - в края на краищата, споменатата Парис Хилтън в „котешка“ шапка изглежда естествено само защото нейният израз а начинът на поведение и самият начин на живот, всичко това, взето заедно, не си противоречат. И такава шапка едва ли би изглеждала като бизнес жена в класически костюм с подходящи маниери.
  • Тип на лицето Вероятно всеки вече знае за видовете лица, но това не пречи дори звездите с лични стилисти да правят грешки при избора на шапки. За да бъдем честни, трябва да се отбележи, че понякога тези грешки помагат да се направи снимка извънредна, но в повечето случаи си заслужава да се вземат предвид не толкова сложните правила.

Дамите с триъгълно лице трябва по-добре да избягват обемни шапки, особено големи чифтосвания с маншети или надвиснали над челата си. Ако имате прекрасна овална форма на лицето, тогава можете да използвате почти всеки стил, но бъдете предпазливи от високите шапки, които могат да удължат лицето си. Но това е чудесна възможност за пълнички момичета и жени.

Те също трябва да гледат шапките и капачките с ръба.

  • Цвят на външния вид, растежа и дължината на косата. Когато купувате шапка (или материал за неговото производство), обърнете внимание на собствения си цвят. Това се случва, че формата на капачката, и нейният стил перфектно се вписват в момичето, но когато го сложите създава ефекта на "загуба на лице" или както се нарича, "вие се сливате." Това е особено вярно за кожени шапки, избрани в същия тон с козина и козина. Брюнетите са с бял, лилав, червен цвят. Блондинки - цялата пастелна гама, но можете да експериментирате с по-интензивни тонове. Класическият черен цвят на капачката може да бъде доста коварен - такъв оттенък изисква безупречен тен, той може да изсветли още по-ярко всички недостатъци (неравна кожа, грозна кожа, синини или торбички под очите).

Също толкова важно е растежът на жените. Ако едно момиче е крехко и късо на ръст, то тогава обемистата и висока шапка едва ли е подходяща за нея, което ще направи силуета непропорционален.

И това ще бъде също толкова непропорционално, ако тяжната дама носи малка шапка - в този случай тя рискува да прилича на известния Фрекен Бок. Избягвайте тези недостатъци, които ще ви помогнат в обикновеното огледало в пълно израстване, в което можете да оцените целия възникващ образ като цяло.

Дължината и цветът на косата също ще играят в ръката ви с правилния избор на шапки.

Капачките и шапките с маншети са подходящи за къса коса, романтична барета или елегантна шапка с широки краища, чудесно съчетана с дълга права коса.

Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения