Фурната е необходим елемент на гардероба, който изпълнява едновременно защитна функция, спасявайки главата от студ, вятър и слънце, и декоративни. Носейки определен модел, жената може да промени образа си в зависимост от ситуацията. Така например, обикновено момиче, облечено с грациозна шапка, може да се превърне в истинска дама.

Днес има толкова много видове шапки за жени, които не всеки знае името на този или онзи модел. Някои продукти са предназначени за ежедневна употреба, докато други се носят само при специални случаи. Освен това те се класифицират по време на годината.

Видове зимни шапки

В студения сезон просто трябва да предпазите главата си от замръзване. Избирайки модел, момичето, разбира се, иска да изглежда прилично. Въпреки това, за да намерите перфектната глава за себе си, трябва да знаете техните имена и типове:

  1. Норвежка плетена шапка. Обикновено украсени с помпон и шарки под формата на елени и снежинки.
  2. видове шапки 14
  3. Бини. Обикновена плетена шапка без декоративни елементи, гладка глава. Въпреки че сега има модели, украсени с камбани или модели.
  4. видове шапки 5
  5. Тръба на капачката . Той служи за защита не само на главата, но и на врата. Плетива под формата на тръба с помощта на плетени stocking.
  6. видове шапки 17
  7. Боярка . Частта, която покрива централната част на главата и temechko (короната), е изработена от кожа или трикотажни платове. Втората част (okol), която е обвита около челото, е зашита от естествена цяла кожа.
  8. видове шапки 7
  9. Бомбардировач . Младежка декорация с дълги уши, приличащи на авиатори на шапка. Изработен от овча кожа.
  10. видове шапки 6
  11. Кубанка . Пчелна папка под формата на тръба с плосък връх.
  12. видове шапки 12
  13. Малахай . Капачката прилича на момче, но този модел е обратно украсен с пухкава опашка.
  14. видове шапки 13
  15. Капачка с уши . Състои се от капачка, козирка, дълги слушалки и задна част. По правило, кожата се комбинира с различни материали.
  16. видове шапки 18
  17. Поема . Мека плетена шапка, която може да се носи по различни начини: на гърба на главата, плъзнете настрани или леко го натиснете на челото. Това обаче може да бъде както зимно, така и лятно.
  18. видове шапки 4видове шапки 9

Видове летни шапки

  1. Каноте . Сламна шапка с широка периферия и цилиндрична корона. Много често е украсена със синя или червена широка лента.
  2. видове шапки 11
  3. Теодор , Подплатена шапка с широки, леко извити ръбове и вдлъбнатини на короната. Извършва се от филц.
  4. видове шапки 1
  5. Floppy . Шапката с широка периферия с прав ръб. То може да бъде както през лятото, така и през есента или пролетта.
  6. видове шапки 19
  7. Hat Панама . Лятна плажна възможност. Моделът е изтъкан от плътна тъкан и е продукт с тесни (понякога широки) полета и кръгла корона.
  8. видове шапки 15
  9. вид мека мъжка шапка , Най-популярен сред младите хора. Има къси полета и вдлъбнатина на короната.
  10. видове шапки 20
  11. Бейзболна шапка . Тънка капачка с дълъг визьор.
  12. видове шапки 3
  13. Vizor . Козирка, прикрепена към лентата, която е закрепена в задната част на главата. Нещо като капачка, но без горната корона.
  14. видове шапки 10
  15. Бретонска шапка . Широка шарена шапка с извити ръбове и полусферична корона. Направете го от слама или лека тъкан. Често украсени с цветя и панделки.
  16. видове шапки 8
  17. Шапка-колело . Той има доста широки маржове и нисък, за разлика от други модели, корона.
  18. видове шапки 2
  19. Хапче хапче . Миниатюрен модел с цилиндрична или кръгла форма без граници. Използва се като аксесоар и се носи изключително при важни събития. Тя може да има различен размер и е украсена с декоративни елементи.
  20. видове шапки 16

Както можете да видите, има много имена и видове женски шапки. Сега, като имате информация за шапките, не можете да се колебаете да посетите магазини и бутици. Остава само да вземете решение за модела, който харесвате, и да се позабавлявате с модерна покупка.